Počítačová technika

Je neuvěřitelné, jak pokrok udělalo lidstvo za posledních pár let. Když jsem před třiceti lety studovala vysokou školu, předmět Výpočetní technika, to byly děrné štítky, které jste odevzdali obsluze počítače a druhý den si přišli pro výsledky. Pokud jste se v jednom z třeba tříset děrných štítků spletli, opravili jste na děrovačce onen štítek a opět čekali do druhého dne na výsledek. A stolní počítač? Ten nám ukázali v rámci jiného předmětu, jediný exemplář, který fakulta měla a ke kterému se studenti nesměli přiblížit blíž než na metr.

Když tohleto řeknete dnešním prvňáčkům, kteří díky covidu byli odkázáni na počítače, notebooky nebo alespoň tablety, tak zakoulí očima a pomyslí si něco o dinosaurech.

počítač

Ano, každé dítě dnes umí ovládat mobil, tablet, ale i počítač lépe než jejich prarodiče. Není divu, když dnešní počítačový svět je jejich startovací čára, zatímco pro nás starší jsou to stále novinky, které musíme dohánět. Děti nemají problém s ovládáním techniky, velice rychle pochopí, jak vše funguje. A my starší? Nám nezbývá než sledovat novinky a snažit se s mladými držet krok. Ale i děti jsou jenom uživatelé. Studovat střední školu se zaměřením na IT techniku má určitě budoucnost, ale pro nás ostatní bude stále zapotřebí kvalitní PC servis Kolín https://www.csskm.cz/.

počítač

Počítače jsou stroje, které by měly poslouchat naše příkazy, ale jako každý stroj se mohou porouchat, může se pokazit nějaká ze složitých mikrosoučástek nebo jen občas potřebuje přeinstalaci a na to už většinou sami nestačíme. Také otázka hackerských útoků neustále narůstá a spolehlivé antiviry bychom měli nechat nainstalovat někomu, kdo tomu, jak se říká, rozumí. Vlastnit počítač a používat ho, rozhodně neznamená, že musíme být zkušený IT technik, který ví, jak to uvnitř počítače vypadá. Proto nerozebírejte sami vaše PC, ale doneste ho do servisu.